Alternativní medicína
Energie stromů a harmonizační dřevěné valounky
13.01.2014 16:32
STROMY PODLE ZNAMENÍ
22.12. - 20.1.
KOZOROH
BUK, JABLOŇ, BŘÍZA, JILM
21.1. - 19.2.
VODNÁŘ
BOROVICE, JAVOR, TOPOL
20.2. - 20.3.
RYBY
LÍPA, VRBA, JAVOR, JASAN
21.3. - 20.4.
SKOPEC
DUB, AKÁT, OLŠE, TUJE
21.4. -...
Dr. Dochtor: Chemoterapie znamená konec
27.11.2012 11:57
Tým odborníků, který hledal odpověď na to, proč jsou nádorové buňky tak odolné, udělal náhodně mnohem důležitější objev. Při výzkumu zjistili, že chemoterapie těžce poškozuje zdravé buňky, z nichž pak uvolňuje protein, který udržuje a doslova dodává „palivo“ pro růst nádoru.
Kromě toho se...
Libeček - rady dědka kořenáře
30.10.2012 19:49
Zasadíte-li kus libečku s kořenem, tak vám bude za nějaký čas na nějaký čas od pohledu imitovat na zahrádce urostlý přerostlý a štíhlý zdánlivě celer s listovím ve vůni magi. Vysejete-li semeno, tak to bude trvat poněkud déle. Ale zase dříve, když to bude semeno libečku, než jiné... (to je totiž...
Olivový olej
30.10.2012 19:27
Užitek olivového oleje pro naše zdraví
Obyvatelé Kréty jedí více tuků, než všichni ostatní lidé na Zemi. Asi 45 % energetické hodnoty jejich stravy tvoří tuk, z toho 33 % olivový olej. Podle toho by Kréťané měli více trpět srdečními chorobami a dříve umírat. Omyl. Je známou skutečnosti, že...
Hřebíček - rady dědka kořenáře
30.10.2012 19:12
Hřebíček je plný protikladů i protizáporů. Získal jméno po trochu atypicky obézním malém hřebíku 15x2,8, kterému je toto jižní koření podobné, jako kdyby mu z oka vypadlo. No nebudu se rozšiřovat nad problémem lidového rčení, z kterého že oka, to by bylo na dlouhé lokte. Ostatně rozšiřovat jsem...
Chilli a infarkt
30.10.2012 18:58
Chilli dokáže zastavit infarkt
Věděli jste, že je možné skutečně zastavit průběh infarktu pomocí prostého, a přitom překvapivě účinného koření chilli (též kajenská paprička, Capsicum annuum)? Je to skutečně tak. Chilli opravdu dokáže zastavit nástup infarktu za pouhých 60...
Znehodnocení mléka pasterizováním
30.10.2012 18:34
Pasterizaci objevil v minulém století francouzský drogista Louis Pasteur. Ohřátí potravin na 80°C má usmrtit všechny choroboplodné zárodky v potravinách. Tím se však potraviny nejen znehodnotí, ale stanou se škodlivými. O tom psal roku 1958 časopis “Mind und Matter” následující:
V...
Dr. Dochtor: Přísady v margarínu
30.10.2012 18:11
Přísady v margarínu souvisí s onemocněním Alzheimerovu chorobou
Pokud chcete dát uměle vyrobenému tuku – margarínu – příchuť obyčejného másla, musíte do něj přidat diacetyl. Diacetyl příjemně voní po másle a oříšku. Je postřehnutelný v koncentraci od 2 mg/l.
Bylo zdokumentováno, že tato...
Radiační trouby - mikrovlnky škodí zdraví
11.07.2012 21:03
"My, vědci, neseme hlavní odpovědnost za současný nepřijatelný stav. Je proto naší záležitostí zvrátit tuto situaci a přinést světu nápravu. Snažím se přivést člověka a techniku zpět do souladu s přírodou. Můžeme mít podivuhodné technologie, které neznásilňují přírodu. " Dr. Hans HertelI...
Vše o zdraví: Chytrověď - II. část
27.06.2012 11:25
Bylinné tekuté koncentráty. Seriál Dědka kořenáře o zdraví na pokračování.
TEKUTÉ BYLINNÉ ČAJOVÉ KONCENTRÁTY
(v závorce je význam zkratky)
ZEMĚŽLUČOVÁ směs 12K (dvanáctník)
Žlučník, trávení, střevní potíže, nevolnost, hubnutí
Velmi hořký čaj jsem univerzálně...